Велика японська компанія зацікавилася інфраструктурними проектами Харкова
12 квітня 2017 14:09 Міжнародне співробітництво
Велика японська компанія зацікавилася інфраструктурними проектами Харкова Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов сьогодні, 12 квітня, зустрівся з представниками японської компанії «Марубені» в Україні.

Віце-мер зустрівся з головою Представництва «Марубені» в Україні Тецуо Акияма і менеджером відділу проектів компанії Євгеном Симоновим.

Євген Симонов зазначив, що японська компанія готова співпрацювати з Харковом. «У Харкова хороші показники по бюджету. Ми зацікавлені в реалізації інфраструктурних проектів саме тут. Дороги, мости, будівництво сміттєспалювального заводу - ми хочемо зрозуміти, в яких сферах ми можемо розвивати співробітництво», - зазначив Євген Симонов.

Євген Водовозов представникам японської компанії повідомив, що в Харкові побудують сміттєпереробний завод. Реалізація спільного проекту міської влади і Світового банку почнеться в найближчі кілька місяців. Крім того, на завершальній стадії переговори щодо надання європейськими банками кредиту на будівництво третьої черги метрополітену, електродепо і на закупівлю нових вагонів.

«Також в планах міста - закупівля нових тролейбусів. Що стосується планів на майбутнє, то є проекти, які ми могли б обговорити - з впровадження системи безпечного міста «Smart City» і оновленню трамвайних вагонів. Система «Smart City» спрямована не тільки на організацію безпечного дорожнього руху і управління світлофорами. Це масштабний проект, мета якого - зробити безпечним все місто, який знаходиться недалеко від зони бойових дій на сході країни», - повідомив Євген Водовозов.

Тецуо Акияма зазначив, що ці проекти цікаві для компанії «Марубені» і всю інформацію передадуть в Токіо.

Сторони домовилися зустрітися ще раз, щоб більш детально обговорити перспективи можливої ​​співпраці.

Довідка. Компанія «Марубені» була заснована в травні 1858 року. Головний офіс знаходиться в Токіо. У корпорацію входить понад 450 компаній, діє 131 закордонний офіс у 67 країнах. У компанії працюють 38 тис. 830 співробітників. «Марубені» відкрила свій київський офіс в 1997 році. Компанія займається імпортом сільськогосподарської техніки, хімії, великогабаритних шин для гірничодобувної промисловості України, експортом зерна з України, а також проектами GIS (цільових екологічних інвестицій) та інфраструктури. Також компанія бере участь в проектах з модернізації українських ТЕС і АЕС.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини