В установи соціальної сфери подали тепло після ліквідації аварії на Шатилівці
23 лютого 2018 16:42 ЖКГ
В установи соціальної сфери подали тепло після ліквідації аварії на Шатилівці У більшість медичних установ і в усі установи освіти подали тепло і гаряче водопостачання після ліквідації аварії на тепломагістралі по вул. Шатилівській.

Про це сьогодні, 23 лютого, повідомив журналістам перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. За його словами, близько 7:00 ранку фактично була локалізована аварія, і, починаючи з 8:30, почалося подавання тепла. Станом на цей час, вже опалюється близько 60% житлового фонду Шевченківського району і близько 40% - Київського району. За попередніми оцінками, повністю відновити подачу послуг у житлових будинках повинні до опівночі.

Ігор Терехов зазначив, що причина аварії - зношеність тепломережі. Магістраль була введена в експлутатацію в 1982 році. Перед запуском тепла трубопровід перевіряли, він витримав проектну потужність, неполадка виникла в ході експлуатації. На локалізацію аварії була спрямована вся необхідна техніка, яку закупили за кошти міського бюджету.

«Немає такого міста, де не відбувалися б аварійні ситуації. Ми виділяємо достатньо коштів нашим підприємствам, співпрацюємо зі Світовим банком, замінюємо мережі. Якби ми своєчасно не закупили транспорт, спецтехніку для локалізації, не забезпечили матеріальний резерв, то до сих пір би усували наслідки аварії, а так ми все зробили за ніч. Всі служби моментально відреагували, чітко спрацювали і усунули дефект. Я вдячний всім комунальним підприємствам - «Харківським тепловим мережам», «Харківводоканалу», «Міськсвітлу», співробітникам ДМНМ, поліції. Це була командна робота», - зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що вчора, 22 лютого, стався порив на тепломагістралі, яка проходить від ТЕЦ-5. Без тепла і гарячої води залишилося понад 300 будинків, 21 заклад освіти у Київському і Шевченківському районах Харкова. На базі гімназії №116 було створено оперативний штаб з ліквідації аварії. Роботи велися цілодобово.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини