В інституті Бокаріуса відкрили лабораторію з дослідження дорожніх покриттів
02 вересня 2021 11:49 Місто
В інституті Бокаріуса відкрили лабораторію з дослідження дорожніх покриттів Відкриття лабораторії з дослідження асфальтобетонних сумішей і дорожніх покриттів відбулося сьогодні, 2 вересня, у Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса.

Тепер фахівці інституту зможуть проводити якісний аналіз доріг - від їхнього фізичного стану до матеріалів, що використовувалися при будівництві. Лабораторія була побудована за сприяння міської влади.

Як зазначив на відкритті лабораторії секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, місто дуже зацікавлене в покращенні якості доріг, тому надало інституту необхідну допомогу.

«Ми виділяємо гроші, підрядник кладе асфальт, а потім за рік-півтора начебто дороги і не було. Ну як таке може бути? Нам потрібно чітко розуміти, який підрядник сумлінний, а який - ні. Яку сировину вони використовують? Наскільки якість асфальту відповідає будівельним нормам? Ми не можемо витрачати гроші на одні й ті ж дороги, постійно їх ремонтуючи. Ця лабораторія життєво необхідна, і не тільки для Харкова. Думаю, з інших міст теж замовлятимуть експертизи», - підкреслив Ігор Терехов.

Директор інституту судових експертиз Олександр Клюєв подякував міській владі за підтримку в будівництві лабораторії і зазначив, що якісні дорожні експертизи будуть затребувані в багатьох містах України.

«Це важлива подія, і не тільки для Харкова, а й для країни в цілому. Ця лабораторія дозволить комплексно аналізувати дорожні покриття, і буде чітке розуміння, чи відповідають вони державним будівельним нормам. Думаю, наші дороги стануть якіснішими», - підкреслив Олександр Клюєв.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини