В Індустріальному районі вшанували пам'ять воїнів-визволителів
19 серпня 2019 17:35 Суспільство
В Індустріальному районі вшанували пам'ять воїнів-визволителів Панахиди за загиблими у Другій світовій війні солдатами, присвячені 76-й річниці звільнення Харкова від нацистських загарбників, відбулися сьогодні, 19 серпня, в Індустріальному районі.

Пам'ять загиблих у роки війни вшанували на місцях військових поховань і біля пам'ятних знаків. Серед них - Меморіал жертвам Голокосту на пр. Московському, Стела загиблим тракторобудівникам біля заводу «ХТЗ», міське кладовище №4, станція «Рогань», де поховані старшина Іван Сіндєєв і молодший сержант Павло Гришай, на території колишнього військового містечка льотчиків по вул. Тархова, а також у селищі Затишшя, де покояться 49 воїнів.

У панахидах взяли участь заступник голови Адміністрації Індустріального району Олена Веліканова, голова обласного комітету «Дробицький Яр» Леонід Леонідов, ветерани війни, школярі та мешканці району.

«Я хочу висловити усім ветеранам величезну подяку і низький уклін за те, що ви, не шкодуючи свого життя і свого здоров'я, відстояли нашу Батьківщину. Ваш подвиг буде у пам'яті всіх, хто живе на цій землі», - підкреслила Олена Веліканова.

Усі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і поклали до монументів квіти. Також біля пам'ятних знаків прозвучали літературно-музичні композиції.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини