В Індустріальному районі пройшли заходи з нагоди 32-ї річниці аварії на ЧАЕС
26 квітня 2018 09:53 Суспільство
В Індустріальному районі пройшли заходи з нагоди 32-ї річниці аварії на ЧАЕС Мітинг-реквієм та панахида в пам'ять про загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС пройшли 25 квітня в парку «Зелений гай» в Індустріальному районі.

У заході взяли участь ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, керівники районної адміністрації, представники соціальних служб району, громадських організацій, школярі.

Голова Адміністрації Індустріального району Ольга Вельможна подякувала чорнобильцям за мужність і героїзм, які вони проявили під час ліквідації наслідків ядерного вибуху.

«Чорнобиль порожній, безлюдний, оточений мовчазним лісом - це один з 179-ти міст і селищ, жителів яких евакуювали після найстрашнішої в історії людства ядерної аварії. Трагедія у Чорнобилі залишиться незагоєною раною в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори наслідків аварії, ніколи не буде забутий. Гірко усвідомлювати, що з кожним днем ​​цих героїв стає все менше. Про їхній подвиг повинні пам'ятати ми всі», - сказала Ольга Вельможна.

За вагомий внесок у вирішення питань громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, а також з нагоди 32-ої річниці Чорнобильської катастрофи глава району вручила представникам громадської організації «Союз Чорнобиль» почесні грамоти і подяки адміністрації району.

Присутні поклали квіти до монумента загиблим чорнобильцям і вшанували їх хвилиною мовчання. За загиблими священнослужитель провів панахиду.

Після мітингу для ліквідаторів був організований поминальний обід.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини