Узгодити документацію із землеустрою тепер можна за три тижні
13 січня 2012 13:14
Узгодити документацію із землеустрою тепер можна за три тижні Комісія, що розглядатиме питання, пов'язані з узгодженням документації із землеустрою, почала працювати в Харківській міській раді.

Як зазначив сьогодні, 13 січня, голова комісії, начальник управління Держкомзему в місті Харкові Юрій Санін, перші два засідання комісії були організаційними. Наступне ж, за словами Юрія Саніна, розгляне шість заяв, які надійшли з початку 2012 року.
«Ця комісія покликана значно скоротити строки отримання дозвільних документів на землю. Сьогодні строк отримання цих документів становить три тижні», - зазначив начальник управління.
Він повідомив, що протягом цього часу проект землеустрою повинні розглянути всі структури, які за законодавством беруть участь у процесі. Також протягом цього часу представники міської санітарно-епідеміологічної служби, управління містобудування та архітектури Харківської міської ради, органу охорони культурної спадщини - управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації зобов'язані виїхати на місце земельної ділянки, проект якого готують.
«Після того, як документи прийшли з Єдиного дозвільного центру на розгляд комісії, у разі її позитивного висновку, вони назад надходять в ЄДЦ для видачі остаточного дозволу. У разі ж, якщо одна з інстанцій дасть негативний висновок, загальна відповідь комісії буде такою самою. Документи повернуть заявнику для виправлення помилок. Надалі строк отримання висновку від комісії залежитиме вже від самого заявника. Якщо він зможе швидко, наприклад протягом одного дня, виправити помилки, які вплинули на негативний висновок комісії, він отримає її позитивний висновок через тиждень. Тому якщо людина буде діяти швидко і оперативно, то вона зможе в мінімальні строки узгодити свої документи на землеустрій», - повідомив Юрій Санін.
За його словами, створена комісія забезпечить дотримання законності в питаннях надання права використання земельних ділянок, допоможе оформити документи з мінімальною участю заявника. Також створення комісії мінімізує кількість документів, що їх потрібно подавати для отримання узгодження, зменшить витрати заявника, забезпечить доступність інформації про перебіг розгляду питання. Комісія збиратиметься раз на тиждень. Документацію прийматимуть у Єдиному дозвільному центрі.
До складу комісії увійшли представники управління Держкомзему, управління містобудування та архітектури Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин, міської санітарно-епідеміологічної станції, Державного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області, органу охорони культурної спадщини - управління культури і туризму облдержадміністрації, управління містобудування та архітектури облдержадміністрації. У разі вирішення питань, пов'язаних із землями лісогосподарського призначення, а також питань, пов'язаних із розробкою корисних копалин, до складу комісії входитимуть представники обласного управління лісового та мисливського господарства, обласного управління водних ресурсів, територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці і шахтного нагляду по Харківській області.
Як зазначив Юрій Санін, у 2011 році в Харкові оформили понад 1300 проектів землеустрою.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини