Учасники АТО отримають додаткові гарантії при працевлаштуванні
18 серпня 2016 14:47 Суспільство
Учасники АТО отримають додаткові гарантії при працевлаштуванні Закон України «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників АТО вступить в дію 30 серпня 2016 року.

Завдяки цим змінам ще більша кількість учасників бойових дій отримають роботу. Як повідомили в обласному центрі зайнятості, роботодавці, які будуть працевлаштовувати на нові робочі місця безробітних з числа учасників АТО терміном не менше ніж на два роки, будуть мати право щомісяця протягом року отримувати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. В середньому - 40% рівня заробітної плати найманого працівника. Для підприємств, установ і організацій - це можливість заощадити власні кошти фонду оплати праці і підтримати українських військових.

Як повідомили в Харківському міському центрі зайнятості, з початку антитерористичної операції в міський центр зайнятості звернулося 159 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, з яких - 90 осіб працевлаштовані (56,6%). В оплачуваних громадських та роботах тимчасового характеру взяв участь 71 військовий. Професійне навчання пройшов 51 чоловік. Здебільшого учасники АТО освоїли робітничі професії. Це дозволило їм інтегруватися на сучасному ринку праці, оскільки роботодавцям сьогодні терміново потрібні токарі, оператори верстатів з програмним керуванням, налагоджувальних верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, оператори котелень, верстатники широкого профілю, водії.

30 демобілізованих вирішили знову вступити в лави військовослужбовців, підписавши контракт.

На сьогоднішній день на обліку в Харківському міському центрі зайнятості перебувають 34 демобілізованих учасників АТО.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини