У зоопарку утеплили вольєри і зробили навіси на зиму
11 грудня 2019 11:07 Екологія
У зоопарку утеплили вольєри і зробили навіси на зиму Тварин Харківського зоопарку перевели з літніх вольєрів у теплі приміщення.

Як повідомила заступник директора зоопарку Карина Детюк, восени в приміщеннях утеплили, а де необхідно, замінили вікна та виконали ремонт покрівель, зміцнили металеві конструкції у відділі копитних тварин, реконструювали внутрішні басейни для птахів і збільшили басейн для бегемота. Крім того, взимку тварин перевели на посилений раціон - їм тепер дають на 15-20% більше корму.

Також в зоопарку спорудили будиночки та навіси з теплими підстилками з соломи і тирси для тварин, які залишаються у відкритих вольєрах взимку. У числі таких - гривасті барани, олені, козулі, верблюди, коні Пржевальського, рисі, вовки, а також антилопи канни, тигри і африканський лев, які в теплі зими воліють перебувати на вулиці.

У зоосаді розповіли, що практично всі тварини вдень гуляють. Наприклад, такі великі, як бегемоти і слони повільно втрачають тепло, тому можуть довго перебувати на вулиці в холодну пору року. Для ведмедів, які готуються до зимової сплячки, вже підготували барлоги.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини