У Центрі зайнятості провели тренінги для людей з інвалідністю
02 грудня 2019 12:39 Суспільство
У Центрі зайнятості провели тренінги для людей з інвалідністю Тренінги та майстер-класи для людей з обмеженими можливостями відбулися з 25 по 29 листопада в Харківському міському центрі зайнятості.

Заходи пройшли на базі інклюзивного коворкінгу «Доступна зайнятість», який був відкритий в жовтні в міському центрі зайнятості. Цей робочий простір повністю адаптований для потреб людей з інвалідністю.

Так, до Міжнародного дня людей з інвалідністю в центрі було проведено два майстер-класи, чотири тренінги і чотири семінари, а також 34 консультації. За цей період коворкінг відвідало близько 100 осіб з інвалідністю.

Як зазначили у Харківському обласному центрі зайнятості, професійній підготовці та працевлаштуванню людей з обмеженими можливостями приділяється особлива увага. З початку року за сприяння служби зайнятості роботу отримали 616 осіб з інвалідністю. Від роботодавців регулярно надходить інформація про наявність робочих місць та вакантних посад, на які можуть бути працевлаштовані люди з інвалідністю. З початку року налічувалося близько 6 тис. вакансій. Станом на 1 грудня актуальними залишаються понад 1,4 тис. вакансій, з них 95% - у Харкові. 

У разі відсутності постійної роботи люди з обмеженими можливостями залучаються до участі в громадських та інших тимчасових роботах. Протягом січня-листопада 2019 року в таких заходах були задіяні 310 чоловік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини