У Центрі реінтеграції для бездомних людей отримали допомогу понад 1,5 тисячі громадян
04 грудня 2019 14:39 Суспільство
У Центрі реінтеграції для бездомних людей отримали допомогу понад 1,5 тисячі громадян Послуги соціального характеру в Центрі реінтеграції бездомних осіб з початку 2019 року отримали 1 тис. 669 осіб.

Про це сьогодні, 4 грудня, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова. Зокрема, 67 постояльцям центру допомогли відновити документи, ще 55-ти - зареєструвати місце проживання, близько 400 осіб були спрямовані на лікування до медустанов, ще 9 осіб були працевлаштовані.

За словами директора департаменту, станом на 15 листопада, в установі перебуває 72 людини, в тому числі 33 постояльця без документів.

Також на засіданні комісії було зазначено, що з початку 2019 року в Харкові проведено 36 рейдів соціального патрулювання, під час яких на вулицях міста був виявлений 151 бездомний.

Нагадаємо, в Центрі реінтеграції для бездомних осіб людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, надається низка послуг медичного, соціального і юридичного характеру, включаючи відновлення документів і допомогу в працевлаштуванні. У разі необхідності з постояльцями центру працює психолог. У закладі є відділення реінтеграції бездомних та відділення соціальної адаптації людей, які вийшли з місць позбавлення волі. На двох поверхах центру розташовані кімнати для ночівлі для чоловіків, для жінок і для людей з обмеженими можливостями. Одночасно можуть отримувати соціальні послуги до 165 осіб. Також з центром співпрацює низка благодійних і громадських організацій, допомагаючи в забезпеченні постояльців одягом і гарячим харчуванням. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини