У «Тепломережах» роз'яснили, як робили перерахунок за тепло для харків'ян
17 січня 2020 16:31 ЖКГ
У «Тепломережах» роз'яснили, як робили перерахунок за тепло для харків'ян Перерахунок за послуги теплопостачання для населення Харкова в грудні склав 23,4%, за гарячу воду - 20,6%.

Про це сьогодні, 17 січня, в ході візиту депутатів Харківської міськради на Салтівську котельню розповів генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв.

Він повідомив, що на підприємство продовжують надходити скарги про те, що багато споживачів не помітили в квитанціях зниження вартості послуг ХТМ. І акцентував увагу на тому, що, згідно з постановою Кабінету міністрів України, тарифи на тепло і гарячу воду були переглянуті в повному обсязі, а лише одна їх складова - вартість закупівлі газу, яка становить 63,7% від загальної суми платежу.

«Крім того, люди не зрозуміли, від якої вартості рахувати. Вони вважають, що в грудні повинні були отримати платежі менше на 30%, ніж у листопаді. І це неправильно, тому що в грудні температура повітря нижче і споживання тепла завжди більше. І у постанові Кабміну сказано, що ми повинні зробити перерахунок послуг по відношенню до нормативу грудня. А споживачі просто не ті суми порівнюють і не бачать перерахунку», - роз'яснив Сергій Андрєєв и додав, що у грудневих квитанціях за послуги теплопостачання розписано, як був зроблений перерахунок.

При цьому Сергій Андрєєв підкреслив, що в зв'язку з переглядом вартості послуг для населення підприємство саме зазнало значних збитків, оскільки тепло для населення у ТЕЦ-5, яка є приватною компанією, «Харківським тепломережам» довелося купувати в грудні не за зниженою, а за повною вартістю.

«Постанову Кабміну прописано таким чином, що ТЕЦ-5 зниження тарифів не стосується. І виходить, що «Харківські тепломережі» відкоригували тарифи для споживачів, а самі недоотримали власні ресурси. Різниця вартості, за яку ми купили тепло у ТЕЦ-5 і продали його населенню, становить близько 50 млн грн. Ми звернулися з цим питанням до профільного міністерства, і роз'яснень поки не отримали», - підсумував гендиректор ХТМ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини