У суботу за маршрутом трамвая №12 їздитиме ретро-вагон
02 липня 2021 13:46 Інфраструктура
У суботу за маршрутом трамвая №12 їздитиме ретро-вагон Ретро-вагон МТВ-82 завтра, 3 липня, зробить кілька рейсів за маршрутом №12 на честь 115-річчя харківського трамвая.

Як повідомили в Департаменті інфраструктури, 115 років тому в Харкові був відкритий електричний трамвай. Перша лінія проходила від Балашівського переїзду вулицями Петінською, Зміївською, Нетеченською, Подільським мостом, а також Подільським та Костюринським провулками до Павлівської площі.

У суботу вагон МТВ-82 здійснить три рейси за маршрутом №12 від Південного вокзалу до Лісопарку і назад через Держпром та Центральний парк культури і відпочинку імені Горького за розкладом, з яким можна ознайомитися тут.

У департаменті зазначили, що це не екскурсія - вагон слідуватиме з усіма зупинками, і оплачувати проїзд потрібно буде відповідно до діючого тарифу.

Довідка. Трамвайні вагони МТВ-82 експлуатувалися на харківських маршрутах з 1953 по 1977 рр. Всього Харків отримав 49 таких трамваїв. Однак після завершення пасажирської експлуатації ці вагони не пішли з вулиць міста, а стали основою для виробництва трамвайної спецтехніки. Частина цих спеціальних вагонів, вкрай необхідних в роботі електротранспорту (вантажні платформи, вагони технічної допомоги тощо), експлуатується і сьогодні. Пасажирський екскурсійний ретро-вагон МТВ-82 був відновлений в 2006 році до 100-річчя трамвая.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини