У суботу освятять куполи храму Преображення Господнього на Салтівці
25 квітня 2013 11:09
У суботу освятять куполи храму Преображення Господнього на Салтівці Урочиста церемонія освячення куполів і накупольних хрестів храму Преображення Господнього Харківської єпархії Української православної церкви відбудеться у суботу, 27 квітня (початок - о 12:00).

Чин освячення куполів і накупольних хрестів проведе керуючий Харківською єпархією Української православної церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Споруджуваний храм хрестоподібної форми з куполом, що увінчує, та невеличкою дзвіницею матиме дві межі: нижній храм - святого мученика Віктора, та верхній храм - Преображення Господнього. Храм буде розташовуватися на території міського пологового будинку №4 (Салтівське шосе, 264).

Довідка. Освячення хреста та земельної ділянки під будівництво храму відбулося 31 березня 2011 року. Нижній храм на честь святого мученика Віктора був освячений 26 серпня 2012. Будівництво веде ВАТ «Житлобуд-1». Храм матиме три куполи. Його висота складе 25 м. Загальна площа храму - 360 кв.м, площа нижнього храму - 130 кв.м. Верхній храм вміщатиме до 300 чол., нижній - до 150. Настоятель храму - ієрей Віктор Бурбело.

Преображення Господнє входить до числа дванадесятих свят - дванадцяти найважливіших після Великодня свят - і відзначається 19 серпня. У народі цей день називають Другим Спасом. Святий мученик Віктор постраждав за Христа у 175 році, у часи імператора Марка Аврелія. Віктор, будучи воїном, відмовився відректися від Христа, чого від нього вимагали. За це його піддали страшним мукам, після чого відсікли голову.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини