У Сіверсько-Донецькому управлінні водних ресурсів обговорили проблеми водообміну у водосховищах
01 березня 2013 11:30
У Сіверсько-Донецькому управлінні водних ресурсів обговорили проблеми водообміну у водосховищах Проблеми водообміну в харківських водоймах обговорили 28 лютого на засіданні міжвідомчої комісії у Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів.

У засіданні взяли участь представники Харківської, Луганської та Донецької областей. Головним питанням, яке обговорили учасники, став водообмін у водосховищах регіону.

Як зазначили фахівці, кількість води в басейні Сіверського Дінця зменшилась у зв'язку з маловоддям останніми роками, тому наповнення водойм сьогодні є дуже важливою проблемою. Крім того, як зазначили на засіданні, в 2013 році очікується дуже спекотне літо, що може призвести до забруднення води.

Як зазначили в Департаменті комунального господарства, станом на лютий 2013 року запас води в Печенізькому водосховищі склав майже 350 млн куб. м, а в результаті паводку Сіверського Дінця цей обсяг може збільшитися ще на 34 млн куб. м води. У департаменті підкреслили, що за зміни гідрометеорологічної обстановки ці величини можуть скорегувати.

Також, за інформацією департаменту, у другому джерелі водопостачання - Червонопавлівському водосховищі - об'єм води становить майже 170 млн куб.м, в Вялівському - 9,3 млн куб.м. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини