У саду Шевченка висадять 600 дерев
26 квітня 2019 15:39 ЖКГ
У саду Шевченка висадять 600 дерев Посадка великих дерев з грудкою землі почалася сьогодні, 26 квітня, на території саду ім. Шевченка.

Як повідомив заступник директора СКП «Харківзеленбуд» Андрій Дронь, цієї весни саме саду Шевченка озеленювачі приділять особливу увагу. Там планують висадити понад 600 великих дерев, серед яких - пірамідальні граби висотою до 6 метрів, стрижені граби, туї, а також 15-річні гірські сосни, які вперше будуть висаджені в Харкові.

«В останні роки парк саду Шевченка почав пропадати, дерева вже віджили своє, і їх необхідно оновлювати, замінюючи на більш нові та гарні. Для цього ми вибираємо такі породи, які відносяться до нашого ареалу і добре у нас приживаються. Наше завдання - зробити сад Шевченка дуже красивим, адже це одне з найбільш відвідуваних місць Харкова, де гуляє безліч харків'ян і гостей нашого міста», - підкреслив Андрій Дронь.

За його словами, посадку дерев планують завершити протягом тижня. Рослини садитимуть по всій території саду, в тому числі в частині, де триває реконструкція.

Всього у Харкові навесні планують висадити 900 дерев. Зокрема, кулясті клени вже посадили по вул. Академіка Павлова, ще по 10 лип посадять у Шевченківському (на пр. Науки) та Київському районах. Також частково оновити зелені насадження планують на вул. Сумській та пл. Свободи.

Зазначимо, на сьогоднішній день по місту вже висаджено понад 200 нових дерев і 200 тис. квітів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини