У Польщі обговорили нові напрями співпраці з Харковом
30 січня 2023 11:34 Міжнародне співробітництво
У Польщі обговорили нові напрями співпраці з Харковом Представники Харківської міської ради взяли участь у Форумі муніципального партнерства ЄС-України, що проходив 25-27 січня у місті Войновіце (Польща).
Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва, у форумі взяли участь представники понад 60 українських, німецьких, польських та інших громад з ЄС, зокрема - міста-партнери Харкова Познань та Люблін. Захід проведено з метою об'єднати представників різних міст України та ЄС задля розширення мережі партнерств для обміну досвідом, кращими практиками та перспективами співпраці у гуманітарній сфері.

У департаменті зазначили, що під час заходу відбулася робоча зустріч з представниками муніципалітету міста Познань - директором відділу розвитку міста та міжнародної співпраці Івоною Матущак-Шульц та керівником відділу охорони здоров’я і соцполітики Магдаленою Петрусік-Адамською. Сторони обговорили пріоритетні сфери подальшої співпраці між містами. Польська сторона виступила з пропозицією щодо створення спільної робочої групи у складі відповідних фахівців мерії міста Познань та Харківської міської ради для допомоги місту Харкову.

Також на заході обговорили проєкти, які заплановані на цей рік у сфері спорту, та можливість організації виїзду дітей із Харкова на канікули до міста Познані.

Крім того, в рамках форуму пройшла робоча зустріч з віцепрезидентом Європейської асоціації місцевої демократії Бартеком Островськи, який висловив зацікавленість у спільному розгляді питання щодо відкриття Представництва зазначеної асоціації у місті Харкові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини