У парку Горького пройде індійське свято фарб Холі
15 травня 2018 15:51 Культура
У парку Горького пройде індійське свято фарб Холі Традиційне свято фарб «HoliPark-2018» пройде в суботу, 19 травня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Як повідомила сьогодні, 15 травня, художній керівник парку Яна Бархатова, об 11:00 почнеться дитяча анімаційна програма, після якої на головній сцені виступлять юні артисти школи індійського танцю «Яджешварі». Далі в шоу-програмі візьмуть участь понад 10 творчих колективів, що представляють індійську культуру, в тому числі індійські студенти.

Впродовж дня на гостей парку чекають три феєрверки фарб - о 14:00, 16:00 та 18:00. Продаж фарб розпочнеться о 13:00.

«Феєрверк проходитиме в такий спосіб. Кожен учасник бере жменю фарби і на рахунок «три» підкидає її вгору. Всім, хто не хоче брати участь у феєрверку або стати брудним, слід триматися подалі від головної площі в цей час», - зазначила Яна Бархатова.

За словами прес-секретаря парку Андрія Кравченка, цього року буде використано більше десяти кольорів фарби, а не сім, як до цього. Загальна вага фарб складе понад півтонни.

«Це фарби мінеральні, вони гіпоалергенні і не шкодять здоров'ю. Дуже рекомендуємо на це свято надягати одяг із натуральних тканин, щоб фарбу можна було легко відіпрати. І велике прохання до всіх гостей парку не приносити з собою борошно і крохмаль - вони точно не додадуть яскравості святу, а, навпаки, їх буде складно змивати, і до того ж вони забивають фонтани парку», - підкреслив Андрій Кравченко.

З 12:00 до 17:00 всі бажаючі зможуть взяти участь у майстер-класах з надягання сарі, а також вперше в рамках цього свята представники сильної статі зможуть приміряти чоловічий індійський костюм і навчитися зав'язувати тюрбан. Також на центральній алеї парку можна буде нанести мехенді (розпис по тілу хною) та бінді (точка в центрі чола), зробити аквагрим.

Завершиться свято фарб вечірньою дискотекою з індійськими хітами, яка почнеться о 20:00 на головній сцені.

З повною програмою свята можна ознайомитися тут.

Довідка. Холі - традиційне індійське свято весни, під час якого прийнято обсипати один одного сухими фарбами. Вважається, що чим більше на людину потрапить фарб, тим більше щастя та удачі на неї чекає.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини