У Нюрнберзі триває збір коштів для харківських переселенців
18 вересня 2015 19:04 Міжнародне співробітництво
У Нюрнберзі триває збір коштів для харківських переселенців Збір грошей і речей для людей, що вимушено прибули до Харкова з Донецької та Луганської областей, продовжується в німецькому місті-побратимі Нюрнберзі.

Про це сьогодні, 18 вересня, під час візиту до модульного містечка повідомив заступник мера Нюрнберга Клеменс Гзелль. За його словами, для переселенців, що живуть у Харкові, вже було зібрано близько 10 тис. євро, і на цьому допомога не припиниться. Спілка побратимства «Харків-Нюрнберг» як громадська організація продовжує збирати гроші і речі, які й надалі будуть надходити до Харкова. Крім того, на різдвяному ярмарку міст-побратимів в Нюрнберзі встановлять спеціальну урну, в яку жителі міста зможуть покласти посильну для них суму.

Клеменс Гзелль підкреслив, що він вражений тим, як у Харкові за такий короткий час створили гідні умови для життя переселенців. За його словами, зараз у Німеччині думають над прийомом біженців, і досвід Харкова допоможе навчитися, як діяти в таких ситуаціях.

У свою чергу заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що сьогодні в модульне містечко приїхали найбажаніші гості.

«Нюрнберг став першим містом, який відреагував на наші труднощі, на те, як нам важко, коли до нас масово почали прибувати переселенці. Німецькі друзі двічі передавали нам грошові кошти, які дуже допомогли підтримати породіль з Донецької та Луганської областей і забезпечити їх усім необхідним. Крім того, вони постійно передають нам гуманітарну допомогу. Ми - дуже хороші соціальні партнери», - зазначила заступник мера Харкова.

Нагадаємо, що візит німецької делегації до Харкова пов'язаний зі святкуванням 25-річчя побратимства між Харковом і Нюрнбергом і 20-річчя культурно-просвітницького центру «Будинок Нюрнберга». Сьогодні німецькі гості відвідали центр реабілітації «Промінь», Харківський театр ляльок і модульне містечко для переселенців. Закінчився день для них концертом джазової музики у Харківському національному університеті мистецтв ім. Котляревського.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини