У новому році у Харкові планують енергомодернізувати понад 100 будинків
22 січня 2020 09:39 ЖКГ
У новому році у Харкові планують енергомодернізувати понад 100 будинків У 120 будинках комунальної форми власності планується виконати енергозберігаючі заходи в рамках співпраці з Державним фондом енергоефективності.

Про це на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міськради повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За його словами, роботи виконають спільно з Державним фондом енергоефективності.

«Цього року держава планує приділити велику увагу енергоефективності. Зараз відпрацьовується механізм подачі заявок для участі в програмі фонду. Попередньо плануємо задіяти близько 120 будинків комунальної власності, де будуть виконані енергозберігаючі заходи. Це, в першу чергу, встановлення індивідуальних теплових пунктів», - повідомив Роман Нехорошков.

Директор департаменту зазначив, що Фонд енергоефективності пропонує два пакети. Харків готує пропозиції по першому, розрахованому на 800 тис. грн на один об'єкт, де пропонується встановлення ІТП, утеплення покрівлі та вікон. 

Нагадаємо, що в грудні Харків підписав з Державним фондом енергоефективності Меморандум про співпрацю. За даними фонду, до 2025 року в Україні очікується реалізувати близько 16 тис. енергоефективних проєктів і завдяки цьому заощадити близько 1,5 млн куб. м газу. У планах уряду - за 20 років модернізувати в країні 50% багатоквартирних будинків.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини