У Новобаварському районі відкрили після ремонту дитячу амбулаторію
12 березня 2021 18:03 Медицина
У Новобаварському районі відкрили після ремонту дитячу амбулаторію Урочисте відкриття після капітального ремонту філії амбулаторії №2 Міської дитячої поліклініки №2 відбулося сьогодні, 12 березня, за адресою: вул. Кибальчича, 29.

Філія дитячої поліклініки №2, розташованої у Новобаварському районі, обслуговує майже 900 дітей у віці до 18 років. Протягом трьох місяців, з грудня 2020 року по березень 2021 року, у філії був проведений капітальний ремонт приміщень - кабінету лікаря-педіатра, кабінету щеплень, холу, санітарної кімнати (де враховані потреби пацієнтів з обмеженими можливостями і встановлений пеленальний стіл). Кабінети обладнані новими меблями. Біля входу в амбулаторію встановлені пандуси і місце для дитячих візочків.

Повністю обладнаний кабінет лікаря-педіатра, який тепер має під рукою все необхідне: спеціальний дитячий прилад для перевірки зору, ваги для зважування немовлят, зростомір. Для ведення карток пацієнтів та запису на прийом через електронну чергу використовується комп'ютер.

Як повідомила головний лікар КП «Дитяча поліклініка №2» Валентина Самсоненко, навантаження на відділення велике, щодня терапевт приймає близько 20-ти пацієнтів. Тому комфорт і можливість доступу до онлайн-сервісів - дуже важлива складова в роботі медиків. За її словами, в цьому приміщенні амбулаторія була і раніше, однак вимагала капітальної реконструкції.

«Тепер, після проведення цього ремонту, а він тривав три місяці, ми трошки розширили кабінет лікаря, провели реконструкцію для того, щоб лікарям і дітям з батьками було зручно», - підкреслила головний лікар.

Зазначимо, що ремонт був проведений за кошти Національної служби здоров'я України. Комп'ютерна техніка і меблі придбані за рахунок міського бюджету. На сьогоднішній день у Харкові 15 дитячих поліклінік і відділень, які обслуговують понад 200 тис. дітей до 18 років. Багато філій та амбулаторій розташовано у віддалених частинах міста.

Як зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Ольга Черняк, міська влада підтримує і надає фінансову допомогу для такого ремонту, для приведення до ладу амбулаторій у віддалених місцях. «І, звичайно ж, виділяються кошти з міського бюджету, виділяються кошти Національної служби здоров'я, які тепер за гарантованими пакетам отримують поліклініки і лікарні», - повідомила Ольга Черняк.

За її словами, цього року у Харкові планують привести до ладу ще близько 10-ти амбулаторій. Це стосується не тільки ремонту приміщень, а й оснащення їх комп'ютерною та оргтехнікою, як того вимагає медична реформа.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини