У Новобаварському районі відкрили дитячий басейн з сонячним підігрівом
24 липня 2018 13:54 Освіта
У Новобаварському районі відкрили дитячий басейн з сонячним підігрівом Басейн після капітального ремонту почав працювати сьогодні, 24 липня, у Харківському дитячому садку №6.

У дитсадку виховується понад 300 дітей, працює 60 співробітників і функціонує 14 груп, у тому числі дві логопедичні для дітей з порушеннями мови.

Енергоефективний проект з ремонту басейну реалізувала міська влада Харкова спільно з Німецькою федеральною компанією «GIZ». Приміщення старого комплексу для плавання, який функціонував й раніше, реконструювали, в ньому замінили вікна, утеплили фасад, зробили підлогу з підігрівом, нові роздягальні і душові. На покрівлі встановили сонячні батареї, за допомогою яких буде здійснюватися підігрів води.

Заняття у басейні для дітей віком від трьох років проводитиме професійний інструктор під наглядом вихователя і медсестри. Урок у групи проходитиме раз на тиждень.

Як повідомив на відкритті комплексу перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, міська влада і німецькі партнери мають намір продовжувати впровадження європейського досвіду у сфері енергоефективності та енергоменеджменту у навчальних закладах.

«Наше завдання - зробити все, щоб діти відчували себе комфортно, щоб вони всебічно розвивалися. У нас конструктивна співпраця з «GIZ», ми системно працюємо за багатьма напрямками, зокрема, за енергоефективними проектами. Ми проведемо комплекс робіт у школах міста - починаючи від енергоаудиту будівель, закінчуючи заміною систем опалення, що дозволить значно знизити енерговитрати», - зазначив перший віце-мер.

Зокрема, торік у співпраці з «GIZ» харківська школа №153 була утеплена по всьому периметру. У будівлі встановили багатокамерні металопластикові вікна, відремонтували покрівлю та замінили систему опалення.

Як зазначив менеджер проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України» компанії «GIZ» Рене Фон Прондзінскій, нові перспективні проекти реалізовуватимуть і у подальшому.

«Ми працюємо у різних регіонах, і приємно приносити частинку себе Україні», - сказав менеджер «GIZ».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини