У місті з'явиться Центр підтримки волонтерів
06 грудня 2016 15:17 Суспільство
У місті з'явиться Центр підтримки волонтерів У Харкові планують створити Центр підтримки волонтерів.

З такою ініціативою на сьогоднішньому форумі «Стратегія реформування та розвитку ринку соціальних послуг у Харкові у 2017-2020 роки» виступили представники Молодіжної ради при Харківському міському голові.

Як повідомив голова комісії з соціальних питань, охорони здоров'я і волонтерства Молодіжної ради Григорій Бондар, необхідно створити всі умови для підвищення престижу волонтерської діяльності.

«У Харкові дуже багато волонтерів. 50% з тих, які працюють і в наших проектах, - студенти-медики. Ми хочемо запропонувати, щоб вони теж отримували якісь пільги за свою діяльність. Наприклад, щоб за громадську роботу в будні дні у виші їм не ставили прогули, а вважали неявку на пари поважною причиною, якою вона і є», - зазначив Григорій Бондар.

За його словами, завдяки, в тому числі, і допомозі волонтерів комісії вдалося цього року реалізувати кілька масштабних проектів - провести Тиждень донорства і зібрати в єдину базу кадрових донорів 9 тис. осіб, провести акцію «#СтопВІЧ» з безкоштовної здачі тесту на ВІЛ, створити проект «З медициною на ти» і провести кілька екскурсій медустановами.

Заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що в Центрі підтримки волонтерів проводитимуть і навчальні семінари, тренінги.

«Ми плануємо створення єдиної громадської структури, яка б зайнялася навчанням не тільки волонтерів, а й представників різних громадських організацій. Система Єдиної соціальної мережі отримала розвиток, масштаб роботи з громадськими організаціями зріс, і нам потрібно розвивати ринок соціальних послуг, навчати представників організацій, давати їм нові знання і підвищувати якість соціальних послуг, що надаються», - підкреслила віце-мер.

Зазначимо, що соціальний форум «Стратегія реформування та розвитку ринку соціальних послуг у Харкові у 2017-2020 роках» проходить сьогодні, 6 грудня, у готелі «Національ» (пр. Науки, 21). Захід відбувається в рамках проекту «Соціальний працівник - професія майбутнього», який спрямований на популяризацію професії соціального працівника серед харків'ян і внутрішньо переміщених осіб з Донецької, Луганської областей та Криму. Форум проходить за підтримки Харківської міської ради, громадської організації «Ми не байдужі» та Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини