У місті встановили понад 30 майданчиків для вигулу собак
01 листопада 2017 10:56 ЖКГ
У місті встановили понад 30 майданчиків для вигулу собак 31 майданчик для вигулу собак встановили у різних районах Харкова. Продовжити цю роботу планується у рамках Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання їхньої чисельності.

Майданчики для вигулу тварин відкривають в кожному районі міста. За огорожею, яку встановлено в цілях безпеки, є знаряддя для тренування собак: легкоатлетичний і подвійний бар'єри, похила стінка, окоп, колесо. Харків'яни можуть там самостійно і безкоштовно займатися зі своїми вихованцями, а співробітники КП «Центр поводження з тваринами» готові консультувати власників собак, організовувати для них лекції і різні акції.

Дія Програми поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності завершується, прийняти нову - на 2018-2022 роки - планують на сесії Харківської міської ради. Результати дії програми обговорили на засіданні робочої групи, до якої увійшли заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, депутати міськради, представники Молодіжної ради при Харківському міському голові, а також ветеринари, кінологи, зоозахисники.

Роман Нехорошков повідомив, що, крім облаштування майданчиків і місць для вигулу собак, в Харкові продовжать вести моніторинг чисельності тварин, забезпечувати роботу мобільних ветеринарних кабінетів, проводити інформаційну роботу, мета якої - навчити людей відповідально поводитися з тваринами. За його словами, в місті готові сприяти відкриттю приватних притулків і співпрацювати з громадськими організаціями, щоб знайти будинок якомога більшій кількості тварин, які залишилися без господарів.

«За останні роки роботи Центром поводження з тваринами були прилаштовані 2932 тварини, 559 загублених собак повернуті господарям», - повідомив Роман Нехорошков.

Представники Молодіжної ради запропонували для поширення інформації про правила поводження з тваринами ще більше використовувати соціальні мережі, також запропонували розширити єдину електронну базу домашніх тварин, що працює в Харкові, за рахунок створення комерційної пропозиції для ветклінік. Крім того, пропонується розбити майданчики для вигулу тварин на секції - для малих, середніх і великих порід собак.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Руденко, все пропозиції депутатів і громадськості в міській раді детально вивчать, щоб прийняти програму, яка буде максимально повно і коректно відображати роботу в цьому напрямку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини