У місті увічнять пам'ять видатних харків'ян
10 травня 2019 15:47 Суспільство
У місті увічнять пам'ять видатних харків'ян Меморіальні дошки низці видатних харків'ян планується встановити на фасадах будівель і установ у Харкові.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 10 травня, на засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Зокрема, меморіальну дошку на будівлі по вул. Чайковській, 20 встановлять на честь видатного вченого-фізика, академіка НАН України Олександра Ахієзера. Також увічнять пам'ять видатного архітектора і вченого Олександра Гінзбурга - табличку йому встановлять на фасаді будинку за адресою: пров. Грабовського, 4. Ще одну пам'ятну дошку на честь відомого хірурга Миколи Володося розмістять по пр. Науки, 64. 

На прохання Харківського обласного комітету «Дробицький Яр» на фасаді будівлі філії №3 Міської дитячої клінічної лікарні №19 по вул. Полтавський Шлях, 152 з'явиться меморіальна дошка професору медицини Олександру Мещанінову.

Також у Харкові увічнять пам'ять колишнього голови виконавчого комітету Харківської міськради (1986-1990 рр.), Почесного громадянина Харкова Степана Соколовського. Меморіальну дошку йому встановлять на фасаді будівлі по пр. Науки, 56.

Три меморіальні таблички встановлять на будівлі корпусу Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» - доктору технічних наук, професору, Федору Муравченку, авіаконструктору, Герою України, Петру Балабуєву і авіаконструкторові, академіку АН УРСР Володимиру Лотарєву.

Ще дві меморіальні дошки з'являться в місті за підсумками звернень до Харківського міського голови на особистих прийомах. Так, на будівлі за адресою вул. Гіршмана, 17-б увічнять пам'ять генерального конструктора ХТЗ (1952- 1983) Бориса Кашуби, а на фасаді загальноосвітньої школи №158 - учасника бойових дій, який загинув на Сході України, кавалера ордена «За мужність» III ступеня Артура Сілка.

Встановлять пам'ятні дошки і на двох навчальних закладах: на фасаді Харківського фізико-математичного ліцею №27 - на честь заслуженого вчителя УРСР і викладача цього навчального закладу Аркадія Століна, а на школі №10 - в пам'ять про воїна-інтернаціоналіста, загиблого в Афганістані, кавалера ордена Червоної Зірки (посмертно) Віталія Власова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини