У місті обирають кращих вчителів року
01 грудня 2016 15:14 Освіта
У місті обирають кращих вчителів року Щорічний конкурс «Учитель року» проходить зараз у Харкові.

Конкурс проходить в наступних номінаціях: музичне мистецтво, початкова освіта, інформатика і біологія.

У районному етапі конкурсу взяли участь 198 педагогів. Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, всі вони пройшли тестування за своєю спеціальністю, після чого представили журі портфоліо з науковими досягненнями (навчальні проекти, дослідження, публікації, підготовка учнів до олімпіад). За підсумками районного етапу в півфінал міського вже вийшли 25 учителів. Серед них - вчителі-методисти, старші вчителі, відмінники освіти України, кандидати наук, автори навчальних посібників.

Сьогодні, 1 грудня, проходить новий для цього конкурсу етап - проведення майстер-класів. Завдання конкурсантів - познайомити своїх колег з методичними ідеями, прийомами, авторськими методиками, які виходять за рамки стандартних і які можна застосовувати на уроках. Наприклад, в номінації «початкова школа» - це методики для формування мови, в «біології» - вивчення побудови тіла на прикладі гімнастики тощо. За підсумками цього етапу до фінального етапу конкурсу вийдуть 12-15 кращих вчителів, які проведуть відкриті уроки в чужих для себе школах.

«Учитель повинен буде прийти в чужу школу, в чужий для себе клас, дізнатися тему уроку і провести його. Потрібно володіти дуже великою майстерністю, щоб завоювати увагу дітей, які бачать тебе вперше, знайти з ними контакт, пояснити тему і закріпити отримані знання», - зазначила Ольга Деменко.

До складу журі конкурсу «Учитель року» входять доктори наук, декани факультетів Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, Харківської гуманітарно-педагогічної академії та Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова. Після міського етапу кращі вчителі вийдуть на обласний рівень, а потім - всеукраїнський. Торік харків'яни посіли перші місця у всіх чотирьох номінаціях обласного конкурсу і увійшли в п'ятірку і десятку кращих вчителів країни.

«Ми виявляємо найталановитіших вчителів, які потім стають директорами навчальних закладів, начальниками управлінь освіти. Переможці міського конкурсу отримують з коштів міського бюджету доплату  в розмірі 1000 грн до своєї зарплати», - повідомила директор департаменту.

Зазначимо, що номінації конкурсу «Учитель року» визначає Міністерство освіти і науки України. У Харкові конкурс проходить під патронатом міського голови Геннадія Кернеса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини