У місті готуються до опалювального сезону: ремонтують котельні і перекладають тепломережі
26 травня 2014 15:26
У місті готуються до опалювального сезону: ремонтують котельні і перекладають тепломережі Підготовка до чергового опалювального сезону 2014-2015 років почалася в місті Харкові.
Відповідний графік ремонтних робіт на міських тепломережах підписав директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін. За його словами, цього року гроші з держбюджету на ремонт можуть і не надійти, тому необхідні роботи комунальники проведуть за рахунок оборотних коштів КП «Харьковводоканал» і КП «Харківські теплові мережі». При цьому директор департаменту підкреслив, що тепло в будинки харків'ян має надійти вчасно.

Ремонт тепломереж проводиться в усіх районах міста. Зокрема, зараз ремонтують тепломережі в Київському районі по вул. Короленка. Як повідомив начальник філії КП «ХТМ» у Київському районі Сергій Танько, на цій ділянці планують не тільки капітально відремонтувати труби, але і перекласти аварійні ділянки мереж, які вже зношені. За його словами, на капремонті планується освоїти близько 5 млн грн, на першому етапі перекладки зношених мереж - близько 18 млн грн інвестицій.

Крім того, комунальники почали готувати до зими одну з найбільших міських котелень - Салтівську, яка забезпечує теплом майже третину міських багатоповерхівок. За словами начальника Салтівської котельні Олександра Морозова, в котельні відремонтують водогрійні котли, мережеві трубопроводи, а також замінять застарілі технічні деталі на нові. За його інформацією, цього року ремонт котельні обійдеться в 5 млн грн.

У цілому ж по місту до старту опалювального сезону тепловики планують відремонтувати і замінити понад 11 км труб, а це і тепломагістралі,  і системи подачі гарячої води, і внутрішньоквартальні мережі.
Зазначимо, у зв'язку з ремонтом тепломереж в адміністративних районах міста відключають гарячу воду. З повним графіком відключення можна ознайомитися тут

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини