У міськраді працюють над створенням програми для забезпечення безпеки дітей в інтернеті
27 вересня 2018 17:59 Суспільство
У міськраді працюють над створенням програми для забезпечення безпеки дітей в інтернеті Робоча нарада, присвячена загрозам, які несе для дітей перебування в кіберпросторі, пройшла сьогодні, 27 вересня, в Харківській міській раді.

У ній взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники ювенальної превенції та громадських організацій, фахівці в області кібербезпеки, представники учнівського самоврядування тощо. Тема наради: «Вплив сучасних інформаційних технологій на фізичний стан і психічний розвиток дітей та підлітків. Відповідальність дорослих».

За словами віце-мера, на сьогоднішній день проблема безпечного перебування дітей в інтернеті - одна з найактуальніших і злободенних, і вирішувати її треба, починаючи з сім'ї.

«Будь-яка дитина має проводити найбільшу кількість часу в родині, але, на превеликий жаль, не у всіх це виходить. Іноді батькам не вистачає часу на дітей, незалежно від їхнього соціального статусу і місця роботи», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

У такій ситуації діти з головою занурюються в інтернет. І проблема ця, на думку віце-мера, стосується як дітей із забезпечених сімей, так і тих, хто не має вільного доступу до мережі вдома.

«Якщо діти із забезпечених сімей більше схильні до різних стрілялок і перегонів, то діти з малозабезпечених сімей, які не мають вдома доступу до комп'ютера, шукають сайти, де їх можуть пожаліти і вислухати. І, як правило, це втягує дітей у воронку жалю, що закінчується великою трагедією - психічним надламом, стресом і навіть суїцидом. І це потрібно визнати, оскільки така ситуація стає вже суспільним явищем», - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

В рамках зустрічі присутні обговорили питання безпеки перебування в кіберпросторі та обмеження доступу до небажаного контенту, кібершахрайство, залежність від онлайн-ігор, кібербулінг та інші загрози, які становить для дітей безконтрольне користування інтернетом.

Учасники наради вирішили розробити і впровадити в Харкові комплексну програму «Інформаційне щеплення», яка дозволить убезпечити дітей від загроз, що виникають під час користування інформаційними технологіями. До цієї роботи будуть залучені всі профільні структури міста, представники ювенальної превенції, громадських організацій, психологи і фахівці в області комп'ютерних технологій. Уже за два тижні планується презентувати перші напрацювання по цій програмі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини