У міськраді нагородили переможців туристичного конкурсу і представили нові проєкти
04 березня 2021 14:10 Міжнародне співробітництво
У міськраді нагородили переможців туристичного конкурсу і представили нові проєкти Перше засідання оновленого складу Туристичної ради при Харківському міському голові відбулося сьогодні, 4 березня, у малій залі міськради.

Як зазначив перший заступник міського голови Олександр Новак, пандемія коронавірусу дуже вплинула на функціонування туристичної галузі у всьому світі. Однак попри це туризм залишається важливою сферою життєдіяльності Харкова, і міська влада продовжує активно працювати над її вдосконаленням. 

«Практика і результати нашої спільної роботи зі всебічного розвитку міста і його інфраструктури підтверджують постійно зростаючий інтерес до Харкова. І, що особливо важливо, вони вказують надійні орієнтири для наших подальших зусиль у досягненні його сталого розвитку та процвітання. Підтвердженням моїх слів є перемога шести харківських локацій і підприємств у Всеукраїнському туристичному конкурсі «SafeTravels», яких я сьогодні маю честь особисто привітати», - сказав Олександр Новак. 

В рамках заходу перший віце-мер вручив переможцям конкурсу сертифікати. Так, харківські підприємства туристичної галузі здобули перемогу у наступних категоріях: готелі та місця розміщення - «Hotel & SPA NEMO with dolphins», ТОВ «Харків Палас»; туристичні атракції - Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького, арт-завод «Механіка. Інша Земля», Харківський обласний туристично-інформаційний центр; аеропорти - Міжнародний аеропорт «Харків». 

Нагадаємо, переможці конкурсу отримали можливість використовувати спеціально розроблений знак «SafeTravels», за допомогою якого туристи можуть ідентифікувати безпечні локації, пам'ятки і компанії як такі, що відповідають світовим протоколам охорони здоров'я та гігієни, а значить - адаптовані і готові працювати під час пандемії COVID-19. 

В рамках засідання туристичної ради також відбулися презентації декількох туристичних проєктів. Зокрема, було презентовано  проєкт «Польська спадщина у Харкові в ХІХ-ХХ ст.: віртуальна карта екскурсій». Директор Центру досліджень і популяризації польської спадщини на Слобожанщині Сергій Серяков розповів присутнім, як за допомогою спеціального додатку та сайту проєкту туристи можуть переглядати туристичні локації, пов’язані з історією польської громади міста. Окрім віртуальних маршрутів, на зазначених ресурсах також можна знайти нариси, які глибше ознайомлюють з біографією і творчою діяльністю поляків або польських інституцій Харкова, про які йдеться у віртуальних екскурсіях.

Також в рамках заходу голова Харківського обласного товариства німців «Відергебург» Андрій Фукс презентував книгу «Харків. Німецький альбом, ХХІ століття», автором якого є історик Андрій Парамонов. Видання розповідає історію старих будівель Харкова, які в різні часи були побудовані харківськими німцями і збереглися до нашого часу. Книга була видана за підтримки міської ради. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини