У міській раді затвердили порядок реалізації «ProZorro.Продажі»
13 грудня 2017 16:47 Економіка
У міській раді затвердили порядок реалізації «ProZorro.Продажі» Порядок реалізації пілотного проекту з організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи «ProZorro.Продажі» був затверджений сьогодні, 13 грудня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Порядок визначає загальні умови реалізації пілотного проекту при продажу об'єктів комунальної форми власності.

Як повідомив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, це рішення - логічне продовження тієї роботи, яку веде міська рада, виконавчі органи з відкритості і доступності інформації, яка проходить в системі поводження з комунальним майном міста. Він нагадав, що в серпні було підписано Декларацію про приєднання Харкова до системи онлайн-аукціонів «ProZorro.Продажі».

Михайло Фатєєв підкреслив, що законодавство України поки не зобов'язує органи місцевого самоврядування проводити таку роботу. Приєднання в якості пілотного проекту до системи «ProZorro.Продажі» - ініціатива Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

«Так само, як із закупівель: законом встановлено поріг торгів у 200 тис. грн, а виконавчим комітетом було прийнято рішення знизити цей поріг до 50 тис. грн. І сьогодні все торги із закупівлі товарів за рахунок коштів міського бюджету проводяться за системою «ProZorro» з таким порогом», - повідомив Михайло Фатєєв.

Довідка. «ProZorro.Продажі» - електронна торговельна система, яка створена за ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ГО «Transparency International Україна», Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України та українських електронних майданчиків по принципам електронної торгової системи «ProZorro». Реалізується за підтримки урядів Німеччини, Великобританії та ГО «Transparency International Ukraine». Знаходиться у стадії пілота.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини