У Лісопарку відкрили велодоріжку
27 вересня 2019 13:54 Інфраструктура
У Лісопарку відкрили велодоріжку Тепер велосипедисти зможуть доїхати з Павлового Поля до селища П'ятихатки.

Як повідомив сьогодні, 27 вересня, директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, загальна протяжність маршруту склала понад 6 км. Велодоріжку проклали в Лісопарку за існуючими маршрутами, тому дерева не зносили, тільки обрізали гілки і кущі.

«Є два в'їзди у Лісопарк з боку Павлового Поля - біля пожежної частини на вул. Дерев'янка та біля телевежі. Маршрути сходяться у лісі і у вигляді однієї дороги виходять в районі П'ятихаток на вул. Академіка Курчатова», - розповів Олексій Богач.

Велодоріжку зробили з гранотсіву, щоб не укладати асфальт у лісопарковій зоні. Олексій Богач зазначив, що зараз дорога курна, але після кількох дощів покриття вляжеться. Взимку доріжку будуть чистити, щоб харків'яни змогли по ній гуляти. Крім того, на маршруті облаштують місця для відпочинку, де встановлять лавки і урни. Тут можна буде зупинитися і відпочити: посидіти, перекусити або полагодити двоколісний транспорт. Роботи з благоустрою планують виконати в цьому році.

«Сумарно в Лісопарковій зоні вже побудовано понад 12 км велодоріжок. Ми вже з'єднали Лісопарк і MTB-парк, в планах - з'єднати Саржин яр і парк Горького і створити єдину інфраструктуру. Наступного року ми побудуємо ще 5 км, виведемо цю велодоріжку з Лісопарку на Олексіївку і дооформлюємо місця відпочинку. Кінцевий проект - 17 км велодоріжок», - повідомив директор департаменту.

Як зазначив старший тренер відділення велоспорту Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 Сергій Трофимов, у Харкові успішно розвивається велоінфраструктура: будуються доріжки, відкрили велоцентр. На велодоріжці уздовж Білгородського шосе спортсмени тренуються навіть взимку.

«Вона поки не закольцована, але якщо це зроблять - це великий плюс. Виїжджати на шосе небезпечно, тим більше, що правилами заборонено, щоб діти до 14 років виїжджали на дорогу. А тут зможемо малюків обкатувати. Ще й велоцентр побудували. Велике спасибі всім, хто це робить», - сказав старший тренер.

За словами Олексія Богача, після реалізації проекту загальна протяжність всіх веломаршрутів в Харкові, включаючи велодоріжки в Саржиному яру і вздовж Білгородського шосе, складе понад 30 км.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини