У ХПІ пройдуть День відкритих дверей і фестиваль науки
07 листопада 2018 11:49 Освіта
У ХПІ пройдуть День відкритих дверей і фестиваль науки День відкритих дверей і фестиваль науки «Science is FUN!» пройдуть 11 листопада у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

Заходи приурочили до Всесвітнього дня науки за мир і розвиток. В університеті проведуть досліди, майстер-класи, мотиваційні та науково-популярні лекції і презентують освітні проекти. Також можна буде пройти експрес-тестування ЗНО, будуть працювати майданчик робототехніки та інжинірингу, лабораторно-експериментальна зона, пройде дискусійна панель «Професії майбутнього» і виступлять рок-групи.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокіл розповість про виш, відповість на запитання абітурієнтів та їхніх батьків. Співробітники приймальної комісії представлять презентацію про особливості вступної кампанії 2019 року і помилки вступників. Крім того, під час Дня відкритих дверей можна буде поспілкуватися з викладачами, аспірантами та студентами вишу.

Початок - о 10:00. Місце проведення - спортивний комплекс «Політех» (вул. Алчевських, 50-а).

Більш детальна інформація розміщена на сайті університету.
 
Довідка. Всесвітній день науки за мир і розвиток (World Science Day for Peace and Development) був заснований ЮНЕСКО у 2001 році і відзначається щорічно 10 листопада. Його мета - підкреслити важливу роль науки для суспільства, повсякденного життя людини, привернути громадськість до обговорення виникаючих наукових питань, забезпечити інформованість громадян про наукові досягнення. Крім того, Всесвітній день науки за мир і розвиток підкреслює роль вчених у  розширенні розуміння нашої планети і у сталому розвитку суспільства.

Тема Всесвітнього дня науки за мир і розвиток 2018 року «Наука - право людини» обрана на честь святкування 70-ї річниці Загальної декларації прав людини (ст. 27) та Рекомендації про статус науково-дослідних працівників. Вони служать нагадуванням, що кожна людина має право брати участь у науковій діяльності і користуватися її благами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини