У Харкові з'явиться Департамент служб у справах дітей
28 липня 2014 18:04
У Харкові з'явиться Департамент служб у справах дітей Департамент служб у справах дітей з'явиться в системі виконавчих органів Харківської міської ради.
Про це сьогодні, 28 липня, на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова. 

Департамент, як і нинішнє управління служб у справах дітей, займатиметься дітьми-сиротами, дітьми без батьківського піклування та дітьми, які опинилися у складних життєвих обстановинах. 

За словами начальника управління служб у справах дітей Олександр Малька, зі зміною статусу ця структура виконуватиме функції органу опіки та піклування і стане самостійним органом, який має право представляти інтереси дітей в судах, правоохоронних органах тощо. У міській раді самостійними органами є департаменти. 

«У нас як у управління є багато функцій, але мало повноважень. Коли управління стане департаментом, ми зможемо представляти інтереси дітей, наприклад, в судах», - підкреслив Олександр Малько. 

На сьогоднішній день в Харкові налічується близько 1740 дітей, які перебувають під опікою, і понад 700 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини