У Харкові змушені підвищити вартість проїзду в електротранспорті
24 листопада 2017 14:32 Інфраструктура
У Харкові змушені підвищити вартість проїзду в електротранспорті Міська рада дала дозвіл комунальним підприємствам, які займаються пасажирськими перевезеннями, підготувати розрахунки на підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті.

Про це сьогодні, 24 листопада, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

За його словами, на цих підприємствах не вистачає близько 400 працівників, у першу чергу, водіїв і вагоноводів для роботи в трамваях і тролейбусах. Також кадрів потребує Харківський метрополітен. Для того, щоб зберегти кадровий склад і залучити нових людей, з січня 2018 року планується підвищити їм рівень заробітної плати.

Євген Водовозов повідомив, що на сьогоднішній день середня зарплата в тролейбусних депо становить близько 6 тис. грн, в трамвайних - 6,5 тис. грн.

«Підвищення заробітної плати, як би нам цього не хотілося уникнути, потягне за собою підвищення вартості проїзду. Тому що це одна з основних складових собівартості, як вартість електроенергії і утримання рухомого складу. До нас з ініціативою вийшли комунальні підприємства, які донесли ситуацію, в якій вони сьогодні перебувають, і ми дали їм дозвіл готувати розрахунки на підвищення тарифів», - повідомив Євген Водовозов.

Він зазначив, що тарифи на проїзд у трамваях, тролейбусах і метро не підвищаться з початку 2018 року. «Ми прорахуємо всі варіанти, отримаємо розрахунки, на скільки треба підвищити заробітну плату, і зрозуміємо остаточні цифри. Думаю, це буде ближче до весни наступного року», - зазначив заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини