У Харкові збільшується кількість хворих на грип
04 лютого 2015 17:23 Медицина
У Харкові збільшується кількість хворих на грип Кількість хворих на простудні захворювання в Харкові останнім часом зросла.

Про це сьогодні, 4 лютого, повідомила головний державний санітарний лікар міста Харкова Ірина Зубкова. За її словами, зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ пов'язане з нестабільними погодними умовами.

Як повідомила головний санлікар міста, за останні тижні кількість хворих на ГРВІ та грип зросла на 20,3% - з 903 до 1 тис. 86. Ірина Зубкова зазначила, що рівень захворюваності по місту нижче середнього сезонного показника і епідпорогу, проте минулого тижня епідускладнення зафіксували в Харківському університеті внутрішніх справ. У цьому виші 24 людини захворіли на ГРВІ, 13 - на грип.

Ірина Зубкова підкреслила, що щоб уберегти себе від хвороб, потрібно пройти імунопрофілактику, зробивши щеплення проти грипу. При цьому головний санлікар підкреслила, що за останні два тижні вакцинацію пройшли лише 732 харків'янина.


«У цьому епідсезоні досить низький відсоток щеплених. Це пов'язано з тим, що вакцину необхідно купувати за власні кошти, а вона подорожчала, але, якщо порахувати, скільки потім можна витратити на ліки, то, на мій погляд, вигідніше зробити щеплення. Людина отримає специфічний імунітет, і при зустрічі з вірусом у неї вже будуть готові антитіла, які цей вірус переможуть», - зазначила Ірина Зубкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини