У Харкові встановили будиночок для безпритульних кішок
22 серпня 2019 17:22 Суспільство
У Харкові встановили будиночок для безпритульних кішок Перший будиночок для безпритульних кішок встановили у дворі на вул. Біблика, 1а.

Конструкцію виготовили співробітники КП «Центр поводження з тваринами». На підприємстві зазначили, що під час проектування були враховані потреби майбутніх постояльців. Одночасно будиночок може вмістити до 15 кішок, він утеплений з усіх боків, що дозволить тваринам не замерзнути взимку, а влітку забезпечить їм прохолоду.

«Будиночок виготовлений з дерева, піднятий над землею, щоб навесні і восени котів не затоплювало. Про гідроізоляцію даху також подбали, тому текти на голови тваринам не буде. Вся деревина просякнута спеціальними речовинами, завдяки чому вона не ставатиме вогкою, і на стінках конструкції не заведеться пліснява або грибок. Важливо, що будиночок встановлений далеко від дитячих майданчиків», - підкреслили на підприємстві.

Співробітники центру нагадали, що у дворі по вул. Біблика, 1а нещодавно були зафіксовані випадки вандалізму, зокрема, там розбили декоративні фігурки тварин і намагалися зламати автомат для видачі корму. У зв'язку з цим, на підприємстві просять жителів міста дбайливіше ставитися до результатів праці працівників комунальних служб.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини