У Харкові всиновили понад 120 дітей
30 вересня 2014 18:29
У Харкові всиновили понад 120 дітей 121 дитину всиновили 2014 року в Харкові. Кількість дітей, які виховуються в інтернатах, значно зменшилася. Як повідомили в Управлінні служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики, з усіх усиновлених дітей 101 дитину виховують українці і 20 тільки дітей - громадяни інших держав. 

За рахунок оформлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомні сім'ї та будинки сімейного типу значно зменшилася кількість вихованців інтернатів. Так, у 2014 році в інтернатах виховується 177 дітей, що на 32% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Цього року в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу влаштовано 10 дітей. 

Всього під опікою чи піклуванням перебувають 998 харківських дітей, з яких 92 дитини були влаштовані в поточному році. В прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу виховується 186 дітей. З них в Харкові в 34 прийомних сім'ях та двох дитячих будинках сімейного типу виховується 71 дитина. 

Зазначимо, сьогодні, 30 вересня, в країні відзначається День усиновлення. «Це особливе свято для багатьох дітей, які отримали люблячих і турботливих батьків. Батьки, які усиновили або взяли дитину під опіку, створили прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу, дають дітям надію на щасливе дитинство і повноцінне майбутнє, вселяють у їхні душі віру в добро, вчать бути самодостатніми, впевненими в собі, гідними громадянами України», - зазначили в Управлінні служб у справах дітей. 

В управлінні нагадали, що з питань влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання можна звернутися за телефоном: 700-56-59.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини