У Харкові водіям КП «КВПВ» підвищать зарплату
20 березня 2019 13:27 ЖКГ
У Харкові водіям КП «КВПВ» підвищать зарплату Зарплату водіям КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» збільшать на 30% з 1 квітня.

Про це сьогодні, 20 березня, повідомив директор КП «КВПВ» Фазіль Абасов.

За його словами, з 1 січня цього року в Харкові почали діяти нові тарифи на вивезення сміття, які склали 23 грн 47 коп. з людини. Це дало можливість вже з 1 лютого підвищити зарплату близько 70% працівників підприємства. Тепер у черзі на підвищення - водії КП «КВПВ».

«Міським головою було поставлено завдання про значне зростання - в розмірі 30% - зарплати водіїв сміттєвозів. Це істотне підвищення, яке дасть можливість підвищити якість обслуговування і посилити дисципліну й відповідальність водіїв. І ми зобов'язані виконати це завдання», - підкреслив Фазіль Абасов.

Він зазначив, що на сьогоднішній день середня зарплата водіїв підприємства становить 10-11 тис. грн, в залежності від класу і вантажопідйомності керованого автомобіля. З 1 квітня працівники отримуватимуть від 13 до 16 тис. грн. Крім того, разом з підвищенням зарплати на КП «КВПВ» буде також введена надбавка за роботу в надурочний час.

«З огляду на специфіку нашої роботи, за вісім годин водії не встигають відпрацювати зміну в місті. Тому законом передбачено встановити коефіцієнт інтенсивності або ненормованого робочого дня за ті години, які йдуть у перепрацювання. Він становить від 10 до 25%. Введення цих норм працюватиме на підприємстві вже з 1 квітня», - повідомив Фазіль Абасов.

Водій Володимир Котенко працює на підприємстві більше двох років. Каже, робота не легка, тому суттєвому підвищенню зарплатні радий.

«Я заступаю на зміну ввечері, о 18:00, коли вже в місті немає великих пробок. Працюю в середньому по вісім годин, за ніч роблю три рейси. Мій сектор роботи - центр міста: вулиця Сумська, Пушкінська. Потім я виводжу сміття на полігон. Зарплату нам виплачують вчасно, на затримки поскаржитися не можу», - зазначив працівник КВБО.

За словами Фазіля Абасова, водійський штат на підприємстві повністю укомплектований. Однак завжди необхідні кадри для резерву - на випадок відпусток чи лікарняних у співробітників.

Також директор КВБО повідомив, що в травні-червні в місті буде встановлено ще 1 тис. сучасних євроконтейнерів. На підприємстві планують також закупити близько 10 нових бункеровозів для вивезення негабаритних відходів і продовжити роботу з оновлення парку сучасними сміттєвозами.

Зазначимо, в штаті КП «КВПВ» на сьогоднішній день працюють 420 співробітників, з яких близько 170 - водії, в тому числі 125 осіб, які працюють на сміттєвозах. Співробітники підприємства отримують пільги на оплату послуг ЖКГ. Парк підприємства налічує 70 сміттєвозів. Щодня з міста вивозиться 1,5 тис. т сміття. КП «КВПВ» обслуговує 8 тис. будинків комунальної форми власності, близько 600 будинків ОСББ, ЖБК та понад 100 будинків керуючих компаній.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини