У Харкові визначився переможець шкільної регбійної ліги
18 березня 2017 21:00 Спорт
У Харкові визначився переможець шкільної регбійної ліги Фінал Харківської шкільної регбійної ліги відбувся сьогодні, 18 березня, в Школі вищої спортивної майстерності.

Переможцем турніру стала команда школи №128. Друге місце посіли учні школи №77, третє - спортсмени зі школи №85.

Як розповів віце-президент Української Федерації регбіліг, головний тренер збірної України з регбі Геннадій Веприк, дітям вручили кубки, дипломи, сертифікати на відвідування дельфінарію «Немо». Всього в турнірі взяли участь близько 350 школярів.

Як зазначив перший віце-президент Української Федерації регбіліг, депутат міської ради Габріель Михайлов, Харків можна назвати першим містом в Україні, де почали розвивати цей вид спорту.

«Турніри з регбі в Харкові почали проводити п'ять років тому. На даний момент нам вже є чим пишатися. За цей час ми провели 14 турнірів, в яких взяли участь близько 7 тис. дітей. Я впевнений, що це тільки початок. Це прекрасний вид спорту, яким цікавиться все більше і більше дітей. Надалі ми також маємо намір підтримувати цей вид спорту і шкільну регбійну лігу», - сказав Габріель Михайлов.

Він зазначив, що в найближчих планах - провести виїзний турнір між командами Харкова та Одеси.

За словами директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексія Чубарова, в останні роки в Харкові активно розвиваються шкільні ліги, оскільки це гарний спосіб залучити дітей до спорту. Зараз у місті налічується 11 шкільних ліг з регбі, баскетболу, гандболу та інших видів спорту. У них беруть участь близько 12 тис. дітей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини