У Харкові відзначають День Соборності України
22 січня 2022 12:12 Суспільство
У Харкові відзначають День Соборності України Урочистий захід з нагоди Дня Соборності України відбувся сьогодні, 22 січня, біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

У заході взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники міських та обласних органів влади, дипломатичного корпусу, громадських організацій, духовенства, мешканці міста.

Присутні поклали квіти до пам'ятника українському поетові та вшанували пам'ять загиблих у боротьбі за єдність України хвилиною мовчання.

Довідка. День Соборності України відзначається щорічно 22 січня, у день, коли 1919 року у Києві було проголошено Акт об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) Української держави.

103 роки тому на Софійській площі у Києві урочисто зачитали «Універсал соборності», в якому було сказано: «Відтепер воєдино зливаються віками відірвані одна від одної частини єдиної України – ЗУНР (Галичина, Буковина, Закарпаття) та Наддніпрянська велика Україна. Здійснилися вікові мрії, якими жили і за які вмирали найкращі сини України. Відтепер є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини