У Харкові відзначають День космонавтики
11 квітня 2016 18:17 Суспільство
У Харкові відзначають День космонавтики Святкування Дня космонавтики і працівників ракетно-космічної галузі пройшло сьогодні, 11 квітня, в ДК ДНВП «Об'єднання Комунар».

Співробітників підприємства з професійним святом привітав в.о. генерального директора підприємства Володимир Тарасов.

«12 квітня - це не тільки День ракетно-космічної галузі, а й людини, яка першою в світі підкорила космос. Вже пройшло 55 років, але участь комунарівців в освоєнні навколоземної орбіти незаперечна. Люди працювали і вдень і вночі, і внесли значний вклад в розвиток галузі. Зараз наше підприємство переживає нелегкі часи. Але люди залишаються завжди. Низький уклін вам, здоров'я вашим родинам та миру», - сказав, звернувшись до колективу, Володимир Тарасов.

Також він вручив співробітникам підприємства Подяки Харківського міського голови, Почесні грамоти виконкому Харківської міської ради, нагрудні знаки «Почесний працівник ракетно-космічної галузі», «Ветеран ракетно-космічної галузі України» та інші нагороди.

Довідка. 12 квітня 1961 року Юрій Гагарін став першою людиною в історії, яка здійснила політ у космос. Ракета-носій «Восток» з кораблем «Восток-1», на борту якого перебував Юрій Гагарін, була запущена з космодрому Байконур. Після 108 хвилин польоту перший космонавт успішно приземлився. Починаючи з 12 квітня 1962 року, день польоту Юрія Гагаріна в космос був оголошений святом - Днем космонавтики. В Україні в цей день відзначається День космонавтики і День працівників ракетно-космічної галузі.

ДНВП «Об'єднання «Комунар» спеціалізується на випуску систем управління сучасних ракет-носіїв і космічних об'єктів, зокрема, ракет «Союз», «Протон», «Зеніт», які використовуються в міжнародних космічних проектах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини