У Харкові відкрилося Почесне консульство Словаччини
16 січня 2019 09:30 Міжнародне співробітництво
У Харкові відкрилося Почесне консульство Словаччини Відкриття Почесного консульства Словацької Республіки відбулося 15 січня в Харкові, в будівлі по вул. Чернишевській, 26.

У заході взяли участь міністр закордонних і європейських справ Словаччини Мирослав Лайчак, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, керівники обласних органів влади.

Павло Клімкін підкреслив, що Україну і Словаччину пов'язують давні дружні стосунки.

«Це чудово, що наші словацькі друзі прийшли до Харкова. Відкриття почесного консульства - це можливість використовувати унікальні ділові, академічні та просто людські зв'язки, почати тісніше знайомитися з культурою один одного. В Україні ефективно працює багато словацьких проектів, і я впевнений, що тепер вони прийдуть і до Харкова», - зазначив міністр закордонних справ України.

У свою чергу Олександр Новак повідомив, що міжнародне співробітництво на муніципальному рівні є пріоритетним напрямком роботи Харківської міськради.

«Харків підтримує зв'язки з 33 містами іноземних держав, і приємно, що серед них є і словацьке місто Трнава. Нас об'єднує п'ятирічний досвід співпраці, і є великі плани на майбутнє. Упевнений, що з відкриттям почесного консульства у нас з'являться нові взаємні можливості», - зазначив Олександр Новак.

Почесним консулом Словаччини в місті Харкові став голова правління ПАТ «ФЕД» Віктор Попов. За його словами, він має намір розвивати співпрацю в економіці, освіті, науці, спорті, культурі.

«Словаччина має дивовижний досвід в економічній сфері. За короткий час країна домоглася позитивних темпів розвитку, значно підвищила рівень соціальних стандартів. Ми можемо багато чому навчитися», - сказав він.

А першим, пілотним, проектом, як повідомив Віктор Попов, має стати будівництво промислового майданчика в Словаччині для створення і випуску авіаційної та космічної продукції за участю заводу «ФЕД». Цей проект має бути реалізований вже цього року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини