У Харкові відкрили бізнес понад п'ять тисяч підприємців
07 грудня 2022 14:15 Економіка
У Харкові відкрили бізнес понад п'ять тисяч підприємців Протягом березня-жовтня 5169 фізичних осіб-підприємців виявили бажання розпочати власну справу та офіційно зареєстрували бізнес.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, незважаючи на війну, бізнес повертається до Харкова, намагається відновлюватися, шукає можливості для розвитку в екстремальних умовах.

«Підприємці - це захисники економічного фронту та надійний тил нашого прифронтового міста. Місцевий бізнес наповнює бюджет, створює робочі місця, волонтерить. Діяльність міської влади спрямована на пошук нових шляхів, можливостей та форм співробітництва, а також розробку механізмів підтримки та повноцінного поновлення бізнесу», - зазначили у департаменті.

Водночас, за статистикою Головного управління Державної податкової служби у Харківській області станом на 1 листопада, кількість фізичних осіб-підприємців у місті Харкові становила 121,1 тис. осіб, тоді як на початок року - 123,4 тис. У березні -жовтні припинили діяльність 8772 фізичні особи-підприємці, перемістили бізнес із Харкова та змінили юридичну адресу на іншу область чи територіальну громаду - 191 фізична особа-підприємець.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини