У Харкові відкрилася школа для батьків
28 листопада 2017 20:15 Освіта
У Харкові відкрилася школа для батьків Відкриття школи для батьків «ПЛАНЕТА 7-Я» відбулося сьогодні, 28 листопада, в Харківській загальноосвітній школі №5.

У церемонії відкриття взяли участь заступник директора Департаменту освіти Олена Віцько, голова Харківської міської батьківської ради Лариса Манерко, а також батьки, медичні працівники та волонтери.

«Я дякую батькам, працівникам медичних установ, волонтерів і всіх, хто захотів взяти участь у наших заняттях в новій школі! Впевнена, що цей захід буде цікавим і корисним для кожного з нас», - сказала Олена Віцько.

Як зазначила Лариса Манерко, мета проекту - допомогти батькам оволодіти новими знаннями та навичками, які допоможуть їм у подальшому вихованні дітей.

«На вас чекає чимало труднощів і проблем, пов'язаних з вихованням дітей. Ми завжди вам допомагатимемо у вирішенні складних питань, надихатимемо на нові звершення. Сподіваємося, що час, проведений у нашій школі, буде для вас щасливим і подарує нові знання, навчить доброті і справедливості. Результат, до якого ми всі прагнемо, - це наші щасливі діти. Ми будемо цьому вчитися разом», - додала голова батьківської ради.

Сьогодні для слухачів школи провели перші сім занять, присвячених темі «Здорова дитина - щаслива родина». Кожен з батьків міг обрати і відвідати одну з секцій, зокрема, профілактики ГРВІ в осінньо-зимовий період, статевого виховання підлітків, здорового харчування, особливостей перехідного віку, профілактики шкідливих звичок серед підлітків і надання першої медичної допомоги. У ролі вчителів виступили працівники медичних установ міста, Червоного Хреста, волонтери і психологи.

«Я записалася в секцію, де навчатимуть надавати першу медичну допомогу. Вважаю, що кожен з нас має вміти надати першу допомогу своїм дітям і близьким. Взагалі мені цікава кожна тема занять, я дуже рада, що можу взяти участь у такому проекті. Зараз якось трохи призабулася виховна функція батьків, діти перейшли на гаджети. Необхідно живе спілкування з дітьми, передача їм свого досвіду. Я думаю, що в цій школі знайду відповіді на всі питання, що мене хвилюють», - зазначила слухачка школи Наталя Фірсова.

За словами Лариси Манерко, якщо подібні заняття зацікавлять більшу кількість охочих, то уроки для батьків проведуть і в інших школах міста.

Організатори проекту - Харківська міська батьківська рада та Департамент освіти Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини