У Харкові відкрилася документально-художня виставка, присвячена Григорію Сковороді
19 серпня 2021 17:50 Культура
У Харкові відкрилася документально-художня виставка, присвячена Григорію Сковороді Виставка «Великі земляки: Григорій Сковорода» відкрилася в Культурно-діловому центрі «Рубаненко і партнери» (вул. Юрія Чигирина, 5).

Як повідомили організатори, виставка приурочена до 30-річчя незалежності України і Дню міста Харкова. Також нагадали, що в 2022 році відзначатиметься 300-річчя з дня народження великого українського філософа Григорія Сковороди. В основу проєкту покладено головну мету - дослідити сліди філософа, які він залишив на Слобожанщині, вивчити маршрути і місця, які він відвідав, з якими людьми зустрічався і про що розмовляв.

«Наше завдання - вписати Григорія Савича в географію Слобідської України. З одного боку - вписати ці дороги в реальну історію його подорожей, зробити його ім'я близьким для нас, пересічних слобожан, а не тільки для елітарних філософських кіл, які чітко фіксують його досягнення як мислителя. Також важливо розкрити біографії людей, з якими контактував філософ. Таким чином, ми зможемо дізнатися, який вплив надав Сковорода на жителів Слобожанщини», - повідомили організатори виставки.

Зазначимо, проєкт «Великі земляки» заснований творчим клубом «Вітальня на Дворянській» і Культурно-діловим центром «Рубаненко і партнери» в 2015 році. За час існування проєкту вже відбулися виставки, присвячені сім'ї Алчевських, Максиміліану Гельферіху, харків'янам-засновникам медичних шкіл, університетському архітектору Васильєву, графському роду Капністів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини