У Харкові відбувся фестиваль патріотичних справ школярів
11 травня 2018 17:42 Освіта
У Харкові відбувся фестиваль патріотичних справ школярів Фестиваль-естафета патріотичних справ школярів міста Харкова «Збережемо мир в Україні» відбувся сьогодні, 11 травня, в Харківській спеціалізованій школі №162.

В рамках заходу були організовані тематичні виставки оберегів і сувенірів «Діти Харкова - захисникам України», «Іграшка миру», «Харків'янином бути престижно», фотовиставка «Дитяча посмішка - найсильніша зброя». Також пройшов конкурс спецвипусків тематичних газет, присвячених Дню пам'яті і примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та іншим темам миру.

Під час фестивалю лідери шкільних дитячо-юнацьких громадських організацій представили кращі учнівські проекти патріотичного спрямування, які покладені в основу Плану спільних дій громадських організацій дітей та молоді, ветеранів та бійців Об'єднаних сил (екс-АТО). Школярі з усіх районів міста запропонували цілу низку заходів, серед яких - проведення уроків мужності, тематичних круглих столів, районних конференцій з ветеранами, фестивалів, конкурсів, флешмобів, а також створення книги зі спогадами ветеранів, творами, віршами, відеороликами. Також школярі мають намір продовжувати пошукову роботу, проводити зустрічі з ветеранами Об'єднаних сил, волонтерами.

Заступник голови Адміністрації Новобаварського району Олена Жученко подякувала всім учасникам фестивалю «Збережемо мир в Україні».

«В останні дні всі ми говорили тільки про одне - про важливість миру, про необхідність пам'ятати про подвиги, які здійснили наші прадіди, а зараз здійснюють наші хлопці на Сході України. Важливо вчити наших дітей цінувати це. Тому я дякую всім за активну участь у фестивалі, тому що була проведена величезна робота. Також великий уклін ветеранам Другої світової війни і воїнам АТО»», - зазначила Олена Жученко.

Керівник сектору з військово-патріотичного виховання Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Павло Федоров повідомив, що співпраця зі школами у всіх районах Харкова почалася ще в 2015 році.

«У нас вже є чимало спільних проектів, наприклад, «Мрії про Україну», в рамках якого діти пишуть вірші. Вони потім видаються у вигляді книг, які передаються до шкільних бібліотек. Також проводяться конкурси ілюстрацій, листівок, організовуються зустрічі з ветеранами АТО. Ми будемо і далі продовжувати цю роботу, тим більше, що сьогодні були представлені нові проекти», - повідомив Павло Федоров.

Під час заходу були підписані меморандуми про взаємодію між представниками Харківської міської організації учнівського самоврядування, Харківської міської організації ветеранів України та Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини