У Харкові субсидію отримують майже 90 тисяч сімей
28 січня 2021 13:19 Суспільство
У Харкові субсидію отримують майже 90 тисяч сімей Понад 88 тис. домогосподарств харків'ян отримують житлову субсидію станом на початок січня 2021 року.

Про це на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомила директор Департаменту соціальної політики Лариса Болгова. За її словами, половині громадян субсидія надається у готівковій формі. Крім того, майже 49 тис. харків'ян отримують монетизовані пільги. При цьому деякі пільговики через певні обмеження за рівнем доходів переходять на програму житлово-комунальних субсидій.

Вона зазначила, що, незважаючи на пандемію, харків'яни без проблем можуть отримати всі необхідні соціальні послуги. Так, зараз у Київському і Шевченківському районах продовжують роботу Центри надання соцпослуг, так звані «Прозорі офіси», в Московському районі - Регіональний центр послуг. Крім цього, необхідні послуги можна оформити в районних управліннях соціального захисту населення.

«З огляду на карантинні обмеження, у всіх установах соціальної сфери створені умови для того, щоб люди без проблем могли вирішити свої питання. Існує попередній запис на прийом, можна отримати консультацію через скайп, а на сайтах соцпослуг є відповіді на найпоширеніші питання», - повідомила директор департаменту.

Лариса Болгова нагадала, що зараз субсидії переоформлюються в автоматичному режимі. Це означає, що споживачам, у яких вже є субсидія, на наступний  період субсидія перепризначується без їхнього звернення.

Також вона підкреслила, що департамент соцполітики і його підрозділи регулярно проводять роз'яснювальну роботу з питань оформлення субсидій і змін у законодавстві. Крім того, в центрах надання соцпослуг постійно вдосконалюються комп'ютерні системи, за допомогою яких забезпечується оформлення послуг місцевого рівня, не передбачених програмами Мінсоцполітики. Це, наприклад, оформлення місцевих пільг, матеріальної допомоги, запис на санаторно-курортне лікування, виклик інва-таксі та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини