У Харкові стартує проєкт зі створення муніципальної невідкладної допомоги
17 лютого 2022 14:37 Медицина
У Харкові стартує проєкт зі створення муніципальної невідкладної допомоги У Харкові розпочинається реалізація проєкту зі створення муніципальної невідкладної медичної допомоги.

Вже цієї весни закуплять необхідні автомобілі, обладнання для контакт-центру, проведуть ремонтні роботи на міському автопідприємстві санітарного транспорту. Повноцінно невідкладна допомога запрацює після тестування системи та навчання працівників. Виїжджати на виклики медики міської невідкладної допомоги почнуть з 1 листопада 2022 року.

Про це заявив Харківський міський голова Ігор Терехов за підсумками робочої наради.

«Свого часу через недоліки медичної реформи харків'яни втратили доступ до якісних, швидких та, головне, доступних медичних послуг. Я щодня отримую скарги від людей, які не можуть за станом здоров'я дістатися до поліклінік на консультацію до лікарів, діагностику, аналізи. Нерідко до пацієнтів не виїжджають «швидкі», тому що виклик не є екстреним. Не можуть приїхати і сімейні лікарі – немає машин та необхідних умов. Тому я ухвалив рішення про запуск муніципальної невідкладної медичної допомоги, яка вирішить ці проблеми. Сімейні лікарі виїжджатимуть додому до пацієнтів, які не можуть дістатися поліклінік. Наша муніципальна невідкладна допомога також доставлятиме пацієнтів у поліклініки на планові обстеження, здавання аналізів. Якщо потрібно, госпіталізовувати до стаціонарів міста. Ми зробимо все можливе, щоб лікарі, фельдшери та водії невідкладної допомоги робили свою роботу швидко, якісно, ​​з повагою до потреб харків'ян. Звичайно, послуги невідкладної допомоги будуть безкоштовними», - заявив Ігор Терехов.

За словами радника міського голови з питань охорони здоров'я Олега Роленкова, створення невідкладної допомоги насамперед полегшить доступ до послуг пацієнтам із тяжкими захворюваннями та обмеженими можливостями. При цьому викликати невідкладну допомогу зможуть усі жителі міста - незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем.

«Унікальність проєкту ще й у тому, що буде створено сучасний контакт-центр, де не лише опрацюють виклик та надішлють бригаду, а й дадуть телефонну консультацію. Усі автомобілі невідкладної допомоги будуть оснащені трекерами. Таким чином, диспетчери бачитимуть усі вільні машини служби та оперативно спрямовуватимуть на виклик найближчу машину з лікарем», - уточнив Олег Роленков.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини