У Харкові спростили умови житлової програми для працівників бюджетної сфери
26 лютого 2020 11:34 Економіка
У Харкові спростили умови житлової програми для працівників бюджетної сфери Безвідсоткові кредити в рамках Міської програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2025 роки тепер можуть отримати працівники бюджетних установ, що мають стаж роботи не менше 3-х років.

Таке рішення було ухвалене сьогодні, 26 лютого, на сесії Харківської міської ради.

Як зазначили у Департаменті економіки та комунального майна, раніше відсоткова ставка з кредитування в рамках програми була встановлена відповідно до стажу кандидата і становила від 0% річних при стажі роботи понад 20 років до 5% при стажі роботи менше 10 років. Тепер безвідсотковий кредит можуть отримати учасники програми, які відпрацювали в бюджетній організації не менше трьох років. Зміна стосується працівників бюджетних установ, науково-педагогічного складу вищих навчальних закладів і співробітників комунальних підприємств.

Нагадаємо, щоб стати учасником Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, необхідно перебувати на квартирному обліку і відповідати критеріям фінансового стану програми. Міська програма доступного житла складається з декількох напрямків: надання бюджетної підтримки в розмірі 50% на будівництво житла; пільгове кредитування учасників бойових дій в зоні проведення АТО, ООС, внутрішньо переміщених осіб; пільгове кредитування працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, співробітників промислових підприємств міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини