У Харкові розширять тепличний комплекс з вирощування квітів
15 квітня 2021 17:23 Екологія
У Харкові розширять тепличний комплекс з вирощування квітів Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов відвідав СКП «Харківзеленбуд», щоб ознайомитися з роботою підприємства.

У тепличному комплексі підприємства вирощують квіти для харківських клумб. Як повідомили у СКП, цього року планується виростити 1 млн. 200 тис. рослин, які потім увійдуть до складу різних пейзажних ансамблів.

«Неодноразово чув від гостей Харкова, що ми живемо в місті квітів. І це правда: навесні наше місто перетворюється! Щорічно в теплицях «Зеленбуду» вирощують до мільйона рослин, які потім прикрашають клумби, парки і сквери міста. Вони ростуть в любові і турботі. Починаючи з зими, наші співробітники скрупульозно стежать за кожною рослиною - удобрюють землю, поливають, пересаджують», - зазначив Ігор Терехов.

Як повідомила головний агроном ділянки СКП «Харківзеленбуд» Валентина Єсаулова, зараз в тепличному комплексі вирощується 300 тис. альтернантери, 150 тис. ірезини, 130 тис. ахирантеса двох видів, 110 тис. цинерарії. «Це я перераховую тисячі, хоча до кожної рослини потрібно знайти підхід, щоб вона прижилася, вкоренилася, а потім прикрасила місто», - розповіла головний агроном ділянки.

Ігор Терехов зазначив, що потреба мегаполісу в озелененні стає все більшою, потреба Харкова у квітах сьогодні на 100% не забезпечена, тому в планах міста - розширення тепличного комплексу.

«Місто розвивається, з'являються нові локації, нам потрібно бути готовими до цього. У наших планах - будівництво кількох нових теплиць і збільшення площ для висадки рослин», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини