У Харкові розпочато підготовку до опалювального сезону
12 червня 2019 16:54 ЖКГ
У Харкові розпочато підготовку до опалювального сезону Підсумки роботи за минулий опалювальний сезон і план заходів з підготовки міського господарства до нового осінньо-зимового періоду 2019-2020 років розглянули сьогодні, 12 червня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, опалювальний сезон в місті було завершено 10 квітня. В період запуску тепла в 2018 році було зафіксовано понад 1,5 тис. дефектів на мережах, які були своєчасно усунені.

«Радикальним заходом щодо підвищення надійності мереж є збільшення обсягів заміни мереж, що ми і будемо робити цього року. ХТМ та КП «Жилкомсервіс» спільно визначили перелік житлових будинків для проведення ремонту внутрішньобудинкових систем. Особливу увагу буде приділено житловим будинкам, в яких була велика кількість повторних відключень тепла», - зазначив Олексій Богач. За його словами, таких будинків у місті 85.

Також директор департаменту повідомив, що на сьогоднішній день приладами обліку тепла в Харкові укомплектовані 7 тис. житлових будинків, що становить 94% загальної їх кількості.

Всього на підготовку комунальних підприємств до осінньо-зимового періоду з міського бюджету виділено понад 800 млн грн. «У порівнянні з минулим роком місто збільшило фінансування заходів з підготовки до опалювального сезону на 25%, також в більшому обсязі до цієї роботи залучені кошти Світового банку», - додав Олексій Богач.

Як повідомив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, на даний момент за кошти Світового банку ведуться роботи з заміни трубопроводів на 18 об'єктах ХТМ. Всього на перекладку мереж інвестор виділив місту 14 млн дол.

За словами Сергія Андрєєва, після закінчення опалювального сезону комунальники приступили до гідравлічних випробувань на мережах, а в районах міста ведуться ремонті роботи на об'єктах теплопостачання за кошти, передбачені в тарифах підприємства.

Крім магістральних трубопроводів при підготовці до нового опалювального сезону особливу увагу буде приділено заміні внутрішньоквартальних мереж. Крім цього, спільно зі Світовим банком в Харкові реалізується низка проектів в сфері енергоефективності, в т.ч. встановлення в будинках індивідуальних теплових пунктів із системою погодного регулювання, будівництво когенераційної установки на Салтівській котельні, модернізація чотирьох великих насосних станцій і чотирьох котелень тощо. На ці цілі, за словами Сергія Андрєєва, інвестор передбачив 35 млн дол.

Сьогодні рішенням виконкому було затверджено склад штабу з підготовки об'єктів міського господарства до роботи в осінньо-зимовій період 2019-2020 років.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини